Welkom op de voorpagina

Nieuw in Amersfoort!!

Nieuw in Amersfoort.....rolstoelvervoer per fiets!

We gaan van start met het aanbieden van een gratis tocht per rolstoelfiets aan personen in een rolstoel, zodat ze een keer niet per auto, taxibus of Openbaar Vervoer hoeven te reizen maar lekker in de open lucht kunnen genieten van de mensen om hen heen.

De mensen worden bij de woning of verzorgingshuis opgehaald en dan start de tour. Ergens op een gastvrije locatie wordt een kop koffie of thee gedronken (met gebak). Daarna wordt de tour vervolgd en uiteindelijk keren we weer terug naar het vertrekadres. Afhankelijk van de persoon kan de tour 1-2 uur duren.

De tour is geheel gratis!

Initiatief

Het initiatief voor het vervoeren van personen in een rolstoel is genomen door Johan Bogers, taxichauffeur bij taxibedrijf Besseling (Bestax) in Amersfoort.

Hij merkte dat veel van zijn collega's razend enthousiast waren over zijn plannen. Hij is toen verder informatie gaan inwinnen om van start te kunnen gaan met zijn initiatief en heeft zijn werkgever Besseling bereid gevonden deel te nemen in het project.

Een rolstoelfiets kost ruim € 7.000,-. Door het inleveren van verlofuren van de collega's van Besseling is het mogelijk geworden de eerste rolstoelfiets aan te schaffen. Ook zijn diverse collega's bereid om mee te trappen, want zonder Roltrappers kan dit project niet van start.

Vindt u het ook een goed initiatief en wilt u op enige wijze deelnemen aan het project (sponsor, fietsen), neemt u dan contact met ons op.

Voor wie

We richten ons in eerste instantie op mensen in een rolstoel die minder vaak naar buiten toe kunnen en graag weer eens in de buitenlucht willen zijn.

Graag zouden wij dan ook in contact willen komen met instanties / verzorgingstehuizen die interesse hebben in ons project om via hen met deze mensen in contact te komen.

Ook familie (of contactpersonen) van mensen die vervoerd willen worden kunnen rechtstreeks met ons in contact treden om de mogelijkheden van het vervoer met ons te bespreken.

Kijk op de pagina Contact voor de contactgegevens

Door wie

Het project wordt ondersteund door Besseling, maar mogelijk gemaakt en ondersteund door een deel van het personeel van Besseling. Daarnaast is er een groeiend aantal bedrijven die zich ook maatschappelijk willen inzetten voor dit project.

Graag nodigen wij u ook uit om partner van ons project te worden!

Neem daarvoor direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kijk onder het menu-item Sponsoring voor de mensen/bedrijven die ons op enigerlei wijze ondersteunen.

Sponsoring

We zijn heel blij met alle positieve reacties die we inmiddels ontvangen op ons initiatief.
Ook worden we inmiddels door diverse bedrijven (financieel) ondersteund, waardoor we het project nog verder kunnen uitbouwen. Heel hartelijk bedankt daarvoor.

Wilt u ons financieel ondersteunen, dan kunt u uw gift overmaken op bankrekeningnummer 42.64.03.002 ten name van Besseling Holding o.v.v. "gift jubileum". Of als u andere iedeeën heeft om ons te ondersteunen, neemt u dan contact met ons op.


De volgende bedrijven hebben ons al ondersteund:

Besseling_Vervoert Besseling Vervoert ondersteunt dit project door verschillende dingen te faciliteren aan het personeel.

Personeel

BESSELING

Het personeel van Besseling steunt dit project door vrije dagen in te zetten om het fietsen mogelijk te maken, eventueel door zelf mee te fietsen of door andere personeelsleden de gelegenheid te geven te gaan fietsen.
   
Van Raam is leverancier van aangepaste fietsen, driewielfietsen, rolstoelfietsen, tandems, lage instapfietsen, fietsen voor senioren en mensen met een handicap.
ter_haar Ter Haar aanhang warenhuis......voor alles wat aanhanger is...!
Heeft het project gesponsord door het leveren van een aanhangwagen voor de rolstoelfiets.
PallasAthene Grieks Specialiteiten Restaurant Pallas Athene ondersteunt het project door het aanbieden van koffie en gebak als tussenstop tijdens elke rit.
top_logo Dierenpark Amersfoort ondersteunt het project door het aanbieden van koffie en gebak als tussenstop tijdens elke rit.
Eetcafe Dims ondersteunt het project door het aanbieden van koffie en gebak als tussenstop bij ritten in Vathorst.