Top 5 Tips voor de aanschaf van een roltrap

De aanschaf van een roltrap is een grote investering voor elk bedrijf of eigenaar van onroerend goed. Hoewel er tal van dingen om rekening te houden bij het maken van een dergelijke aankoop, moet u ook weten dat er een aantal geweldige aanbiedingen te vinden op gebruikte roltrappen. Er zijn verschillende bedrijven die gebruikte roltrappen te koop aanbieden, en ze kosten vaak veel minder dan gloednieuwe. Maar hoewel tweedehands kopen misschien de voor de hand liggende eerste stap lijkt, vereist de aankoop van een gebruikte roltrap veel meer onderzoek dan men zou verwachten. Roltrappen kunnen gevaarlijke machines zijn als ze niet correct zijn geïnstalleerd, en ze vereisen speciaal onderhoud om ze goed te laten lopen. Wanneer u klaar bent om uw zoektocht naar het juiste gebruikte model te beginnen, zijn hier onze top tips voor het kopen van een roltrap:

Zorg ervoor dat u de conditie van de bestaande roltrap kent

Voordat u begint met winkelen voor nieuwe roltrappen, moet u een duidelijk beeld krijgen van de conditie van uw huidige machines. Als een machine niet werkt, of als deze onbetrouwbaar is, is het misschien beter om de aankoop helemaal te vermijden. Hoewel u misschien een gebruikte roltrap kunt kopen die gerepareerd moet worden, wilt u niet de persoon zijn die verantwoordelijk is voor het toezicht op de reparaties. Roltrappen zijn uiterst complexe machines, en het verhelpen van zelfs maar één probleem kan zeer kostbaar zijn. Als u niet zeker bent over de staat van de huidige roltrappen van uw bedrijf, laat ze dan inspecteren door een professional voordat u tot aanschaf overgaat. Als uw huidige machines in goede staat verkeren, kunt u ze als onderhandelingstroef gebruiken wanneer u met potentiële verkopers spreekt. Als een verkoper te veel vraagt voor een gebruikte roltrap, zeg hem dan dat u bereid bent de machine te kopen, maar alleen als de prijs wordt verlaagd. Verkopers vinden het vaak een prettig idee dat ze de machine kwijt zijn, dus zijn ze misschien bereid om met u aan de prijs te werken als u bereid bent om de gebruikte roltrap in de huidige staat te kopen.

Zoek uit wie verantwoordelijk zal zijn voor het onderhoud

Een van de grootste zorgen bij de aankoop van gebruikte roltrappen is wie verantwoordelijk zal zijn voor het onderhoud. Er zijn twee hoofdtypen roltrappen – hydraulische en elektromechanische. Hydraulische roltrappen gebruiken een hydraulisch systeem om de treden te bewegen, terwijl elektromechanische roltrappen worden aangedreven door elektriciteit. Als u een tweedehands hydraulische roltrap koopt, moet u bereid zijn om het apparaat goed te onderhouden. Dit omvat waarschijnlijk het inhuren van een professional om de binnenkant van de machine regelmatig schoon te maken. Het is ook belangrijk om het vloeistofpeil in de machine in de gaten te houden, omdat oververhitting gevaarlijk kan zijn. Als u een gebruikte elektromechanische roltrap vindt, zult u een elektricien moeten inhuren om de nodige reparaties uit te voeren. Als u eenmaal weet wie verantwoordelijk zal zijn voor het onderhoud van de machine, kunt u beslissen of een gebruikte roltrap al dan niet het risico waard is.

Controleer of de roltrap een garantie heeft

Hoewel veel gebruikte roltrappen worden geleverd met een beperkte garantie, is er geen garantie dat de verkoper deze zal honoreren. Het is belangrijk om uit te zoeken of een verkoper zijn garantie nakomt voordat u tot aankoop overgaat. Als u een gebruikte roltrap van een lokale verkoper koopt, is dit misschien geen optie. In dat geval kunt u de roltrap altijd door een onafhankelijke expert laten nakijken om een idee te krijgen van de toestand ervan. Als een roltrap slecht functioneert, is het meestal eenvoudig om een diagnose te stellen en te bepalen wat er gerepareerd moet worden. Dit kan een goede manier zijn om de verkoper zijn prijs te laten verlagen zonder de bank te hoeven breken. Als een verkoper weigert om de prijs te verlagen, kunt u altijd weglopen. Het is onwaarschijnlijk dat iemand langskomt en de machine in die staat koopt.

Onderzoek en kom erachter welke merken het beste zijn

Als u een gebruikte roltrap koopt, is het mogelijk dat het model dat u kiest niet hetzelfde is als het model dat uw bedrijf nodig heeft. Voordat u gaat winkelen voor gebruikte machines, moet u wat onderzoek doen naar de beste merken in de industrie. Dit zal u helpen uw opties te beperken en de juiste machine voor uw behoeften te vinden. Als u bijvoorbeeld een groot gebouw met meerdere verdiepingen hebt, hebt u waarschijnlijk een roltrap nodig met een capaciteit van 10 of meer passagiers per rit. Dit is iets om in gedachten te houden bij het winkelen voor gebruikte roltrappen. Het is ook belangrijk om de staat van de machine te controleren. Oudere roltrappen kunnen in goede staat zijn gehouden, maar het is moeilijk om dat te zien. Als u de toestand van de roltrap niet visueel kunt vaststellen, kunt u altijd een vakman de roltrap laten inspecteren en u een rapport laten bezorgen. Dit kan wat geld kosten, maar het kan de moeite waard zijn als het u behoedt voor een slechte aankoop.

Kijk naar de lange-termijn kosten van eigendom

Wanneer u op zoek bent naar tweedehands roltrappen, zult u waarschijnlijk veel aanbiedingen vinden die te goed zijn om te laten liggen. Als de verkoper echter een zeer lage prijs voor de machine vraagt, kan daar een reden voor zijn. Het is belangrijk om rekening te houden met de kosten op lange termijn die gepaard gaan met de aankoop van een tweedehands machine. Als een verkoper bijvoorbeeld een zeer lage prijs vraagt, kan dat zijn omdat de machine moet worden gerepareerd. Als u deze machine koopt, bent u verantwoordelijk voor het betalen van reparaties, evenals alle andere bijbehorende kosten van het bezit van de machine. Het is ook belangrijk om rekening te houden met zaken als doorverkoopwaarde en de toekomst van uw bedrijf. Als u een groeiend bedrijf heeft, kan het de investering waard zijn om een nieuwe roltrap te kopen. Op nieuwe machines zit vaak garantie en ze kunnen een hogere doorverkoopwaarde hebben als u uw bedrijf uitbreidt.

Conclusie

Het bezit van een roltrap kan een goede investering zijn voor een winkel, hotel, luchthaven of ander commercieel pand. U moet echter weten dat de aankoop van een roltrap zorgvuldig overwogen moet worden. Er zijn veel factoren om rekening mee te houden bij het maken van een beslissing over welk model te kopen, met inbegrip van de totale capaciteit en het aantal personen dat kan rijden op de machine in een keer. Wanneer het tijd is om uw roltrap te kopen, moet u overwegen een gebruikt model aan te schaffen. Of het nu van een particuliere verkoper is of van een bedrijf dat gespecialiseerd is in gebruikte roltrappen, gebruikte roltrappen kunnen een geweldige manier zijn om geld te besparen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *